Hållbar belysning som skapar trygghet
och förhöjer atmosfären i alla typer av fastigheter


Oavsett om det handlar om industrianläggningar, bostadsfastigheter, kontorsbyggnader eller andra kommersiella fastigheter, förstår vi vikten av att anpassa belysningen för varje unikt utrymme. Vi erbjuder energieffektiva armaturer och teknik som minimerar energiförbrukningen samtidigt som de ger optimal belysning för olika ändamål. Westal erbjuder skräddarsydda belysningslösningar utformade med fokus på energieffektivitet och långsiktigt hållbara alternativ.

Upptäck våra belysingslösningar speciellt utvalda för olika typer av fastigheter

Lysrörsutfasningen - Vad innebär den för dig och din fastighet?


EU-kommissionen har nyligen beslutat om att slopa undantaget för kvicksilver i ljuskällor, vilket innebär att alla raka lysrör (T5 och T8), kompaktlysrör och cirkellysrör fasas ut från marknaden. Har du ett flertal armaturer med denna typ av ljuskällor i din anläggning kommer det att bli svårare och dyrare att underhålla dem eftersom nya ljuskällor blir svåra eller omöjliga att få tag i. Befintliga belysningsanläggningar med dessa ljuskällor måste alltså ses över och uppdateras till LED.

Vi har flera armaturer och lösningar för att ersätta eller uppdatera äldre lysrörsarmaturer. Kontakta oss så hjälper vi dig att planera din anläggning och ditt behov.

Läs mer om utfasningen av lysrör här

 


 

 

Vill du veta mer om våra belysningslösningar för fastighet?


Kontakta Peter Wennerholm, säljare Fastighet och Industri.
tel. 0767-98 41 80 mail: peter.wennerholm@westal.se

Vi hjälper dig att rita in även nödbelysning i ditt projekt!

Våra ljusdesigners har de kunskaper som krävs för att beräkna och placera nöd- och utrymningsbelysning på ett sätt som optimerar både säkerhet och visuell tydlighet, samt säkerställer att specifika standarder och säkerhetskrav för nöd- och utrymningsbelysning följs.

Vid projektering tar man även hänsyn till estetik och design för att smidigt införliva nöd- och utrymningsbelysning i byggnadens övergripande koncept där sådana önskemål finns. 

Nöd- och utrymningsbelysning fungerar som avgörande vägledare och lyser upp flyktvägar och viktiga områden när normal belysning fallerar på grund av strömavbrott, bränder eller andra nödsituationer.

Strategiskt och korrekt placerade nödljus längs flyktvägar, trapphus, utgångsdörrar och andra kritiska punkter säkerställer säkerhet och trygghet och hjälper människor att navigera genom mörker och rök. Detta minskar risken för olyckor, skador och förseningar som kan förhindra en effektiv utrymning.

 

Se hela vårt sortiment av nödbelysning och utrymningsarmaturer här

 

ActiveAhead självlärande trådlös ljusstyrning -
för effektiv, skalbar och hållbar fastighetsbelysning

ActiveAhead trådlös självlärande ljusstyrning är en avancerad teknologi som används för att automatisera och optimera belysningen i olika typer av fastigheter. En smart och enkel lösning för automatisk trådlös ljusstyrning i exv. kontor, lager, trapphus och parkeringshus.
Det är ett intelligent system som använder sig av sensorer och algoritmer för att kontinuerligt anpassa ljusnivån för enskilda eller grupper av armaturer  efter de specifika behoven i en given miljö.

Fördelar med att imvestera i ActiveAhead i din fastighet:

1. Energibesparing
2. Bättre arbetsmiljö
3. Låg underhållskostnad
4. Flexibilitet
5. Hållbarhet

Läs mer om ActiveAhead här