Westal förvärvar belysningsföretaget Ledolight och etablerar sig i Alingsås.

Alingsås, 26 september, 2022

Westal fortsätter med sin höga tillväxt och förvärvar belysningsföretaget Ledolight. Förvärvet innebär att Westal, med visionen om att bli en komplett belysningsleverantör, utvidgar sitt redan breda produktutbud med nöd- och utrymningsarmaturer.

- Det känns både roligt och spännande att få göra ett förvärv och att se Westal växa vidare. Vi ser stor potential i detta produktsortiment och det ska bli intressant att kombinera Ledolights produktion med den vi redan har här i Bankeryd. Vi ser mycket fram emot ytterligare en spännande resa, denna gång med Ledolights tidigare vd/ägare Dennis och hans gäng”, kommenterar Frida Alexandersson, vd på Westal AB.

Sedan start har Westal värnat om sin roll i att stödja den svenskproducerande marknaden – varvid förvärvet av Ledolight blir ytterligare ett steg i samma riktning. Genom att utöka sortimentet av svenskproducerade armaturer stärker inte bara Westal sin position som en av Sveriges ledande belysningsleverantörer, utan främjar även det hållbarhetsarbete som ligger Westal varmt om hjärtat.

Förutom ett utökat sortiment innebär förvärvet att Westal även etablerar sig i Alingsås. Ledolight besitter en mycket hög verksamhetskompetens inom nöd- och utrymningsarmaturer och tillför en gedigen erfarenhet och kunskap om svensk produktion.

Kontakt

Frida Alexandersson
Tel:  0733-10 67 00
Mail: frida.alexandersson@westal.se