Komplett och optimerad belysningslösning till AB G Alexandersson

Vi på Westal är stolta över att vi var den utvalda partnern för att leverera en komplett belysningslösning när AB G Alexandersson byggde nya lokaler i Falkenberg.

Utmaningen bestod i att skapa optimal belysning för flera utrymmen; showroom, lager, kontor, lobby och fasad. Med en kombination av engagemang och specialistkunskap tog vi oss an uppdraget och levererade en skräddarsydd belysningslösning som mötte alla krav och förväntningar.  

Aktiebolaget G Alexandersson grundades 1961 av Gustav Alexandersson.
Företaget övertogs av Ulla och Lennart Alexandersson 1992, och 2013 var det dags
för 3:e generationen, Daniel och Marcus Alexandersson, att driva företaget vidare.
AB G Alexandersson är idag specialiserat inom områdena gräs- och buskröjning samt gödselhantering. Målsättningen är att kunna erbjuda kunden de bästa produkterna och några av branschens starkaste varumärken, till rätt pris och med snabba reservdelsleveranser.
Helhetslösning

Resultatet:

I maskinhallen var önskemålet en ljusintensiv arbetsmiljö utan störande skuggor. Den höga takhöjden gjorde att valet föll på 36 stycken WLF IP23, som jämnt fördelar ljuset och skapar en effektiv, bländfri arbetsbelysning. 

På fasaden placerades Magnum Cylinder väggarmaturer, som ger en effektfull ljusbild över fastighetens breda yta, och över porten installerades en Gard BF strålkastare, som ger ett optimalt bländfritt arbetsljus under av och pålastning. 

Showroomet är en stor lokal med högt i tak samt en entresol. Här installerades High Bays med reflektor, som sänktes ner en bit från taket för att undvika överdriven bländning på övervåningen.  

Över kontorsplatserna valdes Mira pendel, en elegant och modern kontorsarmatur som blir en både dekorativ och funktionell del av kontorsinredningen. Ljuset fördelas med hjälp av linser och reflektorer och ger ett väl avbländat och behagligt arbetsljus. Dessa armaturer speciallackerades i svart för att matcha resten av interiören. Ett resultat av den här kundanpassningen är att Mira pendel i svart nu finns upplagd på enummer i vårt sortiment. 

I pannrummet valde vi IP65-klassade Arkas, en robust och tålig armatur anpassad för krävande miljöer. Toaletterna utrustades med Athena II plafond med sensor, en energieffektiv lösning då armaturen endast lyser när den används.  

I allmänutrymmen valdes paneler WLP-D med DALI-styrning vilket möjliggör kontroll över exv. ljusflöde samt tändning och släckning, på enskilda armaturer eller grupper. Detta ger en mer energieffektiv belysning som också kan anpassas efter specifika behov i olika rum och situationer.