Som tillverkare av svenska kvalitetsarmaturer så sätter vi stor vikt vid användande av högkvalitativa material i alla våra egenproducerade armaturer. Våra leverantörer och samarbetspartners ska alltid kunna uppvisa certifikat och tester som uppfyller de högt ställda kvalitetskrav som vi ställer. Vi har alltid jobbat långsiktigt med kvalitet i all utveckling av armaturer och tillverkningssätt.

Detta är en stor anledning till att vi fortfarande producerar en stor del av våra armaturer för hand och enligt traditionella hantverksmässiga metoder. Några exempel på specifikationer i ingående råmaterial;

 

 

 Material Tjocklek Kvalitet
 Stålplåt 0,6-2,0mm Kvalitet lägst D6 01 AM 
 Aluminiumplåt 1,0-2,0mm Kvalitet lägst 4007-14
 Galvaniserad plåt 0,6-2,0mm Kvalitet DXSID Z 275B
 Stålrör 1,5-3,0mm  Kvalitet lägst DIN 2394 
 Kopparplåt 0,5-2,0mm  Kvalitet CU HH: SS 5015-04 
 Kopparplåt  0,5-2,0mm  Kvalitet GL: SS 5015-02 

 

 

 

Designer 
Per Johansson

Per Johansson har arbetat sedan 1973 på det då familjeägda Westal, både som drivande av bolaget men även som designer och konstruktör.

Per arbetade fullt ut fram till 2015 och står bakom flera av företagets idag storsäljare. Den största framgången kom i slutet av 90-talet i och med Tellus, som blev en riktig trendsättare i hela Sverige.

Efter det kom de välkända armaturerna, Alefors och Arnäs som följd av denna framgång. Även våra klassiska kopparlyktor som t.ex. Viresjö och Slottsgård samt våra snygga gjutjärnsstolpar och gjutjärnspollare, Max I och II är designade av Per Johansson.

2013 togs de svensk tillverkade parkarmaturerna Domsand och Ringby/Nordby fram av Per.

2019 är Per åter redo för att nytt design-uppdrag på Westal. Denna gången är det vår klimatneutrala armaturserie, Trius