De flesta av våra utomhusarmaturer monteras i vår fabrik i Bankeryd där vi även har möjlighet att göra specialarmaturer efter specifika behov, idéer och önskemål.

Vi hjälper designers, inredare och arkitekter att utveckla en initial idé till en färdig produkt.
Till Studio Westal kommer såväl kungligheter som företag och under åren har vi bland annat gjort specialarmaturer till Varbergs fästning, pollare till ett av världens största kryssningsfartyg och lyktor till prestigeprojekt som ostindiefararen Götheborg.

Kontakta oss för ditt specialprojekt på 036-377 190 eller info@westal.se

 

 

 

 

Holger Johansson

Westals grundare Holger Johansson monterade belysning i småländska uthus redan på 40-talet. Med ett genuint intresse för belysning växte rörelsen fort och 1947 kunde Holger starta det som blev armaturfabriken i Bankeryd. Många av Holgers ursprungliga armaturer finns kvar i vårt sortiment än idag.

Designade av Holger Johansson >>

Per Johansson

Per Johansson har vuxit upp i familjeföretaget Westal. 1986 tog Per över driften efter Holger Johansson. Per har arbetat fullt ut på Westal sedan 1973 och har därmed en stor kunskap om alla delar av armaturfabriken. Pers kreativa arbete gjordes i nära samarbete med Westals duktiga armaturmakare.

Designade av Per Johannson >>

Phosforos Ljusdesign

Jonas Werning och Tor Olsson, grundare och ägare av Phosforos Ljusdesign. Företaget har jobbat med belysningsplanering och arkitektonisk ljussättning sedan 2001. Fokus har hela tiden primärt varit utomhusbelysning för offentlig miljö samt inomhus och utomhusbelysning av exklusiva villor och trädgårdar. 

Designade av Phosforos Ljusdesign >>

Andreas Sture

Andreas Sture arbetar sedan 2005 på White Arkitekter i Göteborg. Andreas är utbildad industridesigner vid HDK i Göteborg och har under de senaste åren arbetat med allt från belysningsarmaturer till skidhjälmar.

Designade av Andreas Sture >> 

Torbjörn Eliasson

Partner i White Arkitekter och medarbetare sedan 1988. Utbildad industridesigner vid HDK i Göteborg. Verkar inom formgivning av produkter i rumsliga sammanhang såväl interiört som exteriört. Arbetar sedan 15 år huvudsakligen med ljusdesign och planering av belysning i olika miljöer. 

Designade av Torbjörn Eliasson >>