Westal är kända för sin flexibilitet och sina många kundprojekt.
Med kunden i fokus och fabriken i Bankeryd blir unika lösningar en del av den dagliga verksamheten.

Studio Westal hjälper designers, inredare och arkitekter att utveckla en initial idé till en färdig produkt.
Till Studio Westal kommer såväl kungligheter som företag och under åren har vi bland annat gjort specialarmaturer till Varbergs fästning, pollare till ett av världens största kryssningsfartyg och lyktor till prestigeprojekt som ostindiefararen Götheborg.
Kontakta oss för ditt specialprojekt på 036-377 190 eller info@westal.se

 

 

 

 

Holger Johansson

Westals grundare Holger Johansson monterade belysning i småländska uthus redan på 40-talet. Med ett genuint intresse för belysning växte rörelsen fort och 1947 kunde Holger starta det som blev armaturfabriken i Bankeryd. Många av Holgers ursprungliga armaturer finns kvar i vårt sortiment än idag.

Designade av Holger Johansson >>

Per Johansson

Per Johansson har vuxit upp i familjeföretaget Westal. 1986 tog Per över driften efter Holger Johansson. Per har designat många armaturer, allt från klassiker från 70-talet till den klimatneutrala armaturserien Trius som lanserades 2019. Han har stor kunskap om alla delar i fabriken och samarbetet med armaturmakarna har utvecklats under decennier. Detta skapar ett unikt och fantastiskt resultat.

Designade av Per Johannson >>

Jonas Werning och Tor Olsson

Jonas Werning och Tor Olsson, grundare och ägare av Phosforos Ljusdesign. Företaget har jobbat med belysningsplanering och arkitektonisk ljussättning sedan 2001. Fokus har hela tiden primärt varit utomhusbelysning för offentlig miljö samt inomhus och utomhusbelysning av exklusiva villor och trädgårdar. 

Designade av Jonas Werning och Tor Olsson >>

Andreas Sture

Andreas Sture arbetar på White Arkitekter i Göteborg. White är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor. Med historia sedan 50-talet, hållbarhet och människan i centrum så passar White och Westal utmärkt ihop. Andreas är utbildad industridesigner vid HDK i Göteborg. Med kundens behov i fokus har Andreas skapat flertalet hyllade produkter inom möbler och belysning. För Andreas är det viktigt att skapa förutsättningar för en cirkulär framtid.

Designade av Andreas Sture >> 

Torbjörn Eliasson

Partner i White Arkitekter och medarbetare sedan 1988. Utbildad industridesigner vid HDK i Göteborg. Verkar inom formgivning av produkter i rumsliga sammanhang såväl interiört som exteriört. Arbetar huvudsakligen med ljusdesign och planering av belysning i olika miljöer. Under många år har Torbjörn varit involverad i det internationellt etablerade ljusevenemanget Lights in Alingsås. Han har även gett ut böcker inom belysning och ljussättning som är väldigt populära. 

Designade av Torbjörn Eliasson >>