Holger johansson

Westals grundare Holger Johansson monterade belysning i småländska uthus redan på 40-talet. Med ett genuint intresse för belysning växte rörelsen fort och 1947 kunde Holger starta det som blev armaturfabriken i Bankeryd. Många av Holgers ursprungliga armaturer finns kvar i vårt sortiment än idag. På samma plats utvecklar och tillverkar vi fortfarande belysning – idag med framtidens arkitektur i blickfånget. 

I mitten av åttiotalet sker ett generationsskifte

Holgers son Per tar över fabriken och Westal fortsätter att framgångsrikt utveckla produktionsteknik och design. Under det nya millenniet har Westal stärkt sin position som innovativt belysningsföretag genom flera samarbeten med några av Sveriges ledande designers. Resultatet är unika, genomtänkta och högkvalitativa armaturer. Westal är och förblir ett traditionsrikt och innovativt belysningsföretag, som med brinnande engagemang från vår lokala ägare och samtliga medarbetare, levererar kvalitativa och spännande lösningar till medvetna kunder.

För oss på Westal är ljuset en naturlig del av designen

En armatur ska pryda sin miljö under dygnets alla timmar. Ljuset ska vara behagligt och mjukt att uppleva samt fylla den funktion som användaren önskar. 

Vi arbetar aktivt och långsiktigt med design. För oss innebär design ett övergripande förhållningssätt till produktutveckling. En produkt från Westal är anpassad efter nordiska klimatet. Samtliga delar av processen är därför noggrant kontrollerade; från behov på marknaden till färdig produkt. Detta ställer höga krav på ett nära samarbete mellan designern och produktionsavdelningen, vilket har varit en självklarhet för oss genom alla tider. Westal samarbetar  också med ett antal utvalda designers, mer om dessa kan du läsa här.

Belysningstekniskt jobbar vi bara med de bästa leverantörerna och utgår med en bred teknisk bas som möjliggör att vi och kunden kan anpassa armaturen till den ekonomiskt och visuellt bästa ljuskällan för tiden.