Armaturserien FASETT på skissbordetDesigners

 

Teamwork som utmanar och förflyttar gränser

Westal arbetar långsiktigt med utvalda formgivare för att alltid sätta det dynamiska samarbetet mellan kreativitet och produktion i ljuset. Målbilden är tydlig; tillsammans skapas framtidens lysande armaturklassiker. Några av våra partners har starkt bidragit till våra senaste skapelser och utgör därmed en särskilt viktig del i vår framtidsvision.

Andreas Sture

Andreas Sture arbetar sedan 2005 på White Arkitekter i Göteborg. Andreas är utbildad industridesigner vid HDK i Göteborg och har under de senaste åren arbetat med allt från belysningsarmaturer till skidhjälmar.

Torbjörn Eliasson

Torbjörn Eliasson är partner i White Arkitekter och medarbetare sedan 1988. Utbildad industridesigner vid HDK i Göteborg. Verkar inom formgivning av produkter i rumsliga sammanhang såväl interiört som exteriört. Torbjörn arbetar sedan 15 år tillbaka huvudsakligen med ljusdesign och planering av belysning i olika miljöer. Han undervisar även och arrangerar workshops i belysning.

Form Us With Love

Form Us With Love; FUWL kort och gott, är en designstudio grundad av Jonas Pettersson, John Löfgren och Petrus Palmér. Studion erbjuder designlösningar till huvudsakligen tillverkande företag. Projekten sträcker sig från möbler och belysning till bruksföremål, accessoarer och interiör arkitektur. FUWL arbetar från sin studio på Sankt Eriksgatan i Stockholm och har rönt internationell uppmärksamhet för sitt nytänkande och okonventionella formanslag. Westal startade samarbetet med FUWL 2010, vilket innefattar bland annat ett övergripande varumärkesarbete och den nya produktserien Fasett.

Phosforos Ljusdesign

Jonas Werning och Tor Olsson, grundare och ägare av Phosforos Ljusdesign baserat i Jönköping. Företaget har jobbat med belysningsplanering och arkitektonisk ljussättning sedan 2001. Fokus har hela tiden primärt varit utomhusbelysning för offentlig miljö samt inomhus och utomhusbelysning av exklusiva villor och trädgårdar. Jonas och Tor har efter mer än 10 år som ljusdesigners unik praktisk kunskap och många referenser både i Sverige och utomlands. Tillsammans med oss på Westal har Phosforos Ljusdesign framgångsrikt utvecklat ett antal armaturer, såsom Olympia och Skogslyckan.

Per Johansson

Per Johansson har vuxit upp i familjeföretaget Westal. 1986 tog Per över driften efter Holger Johansson och har ritat en stor del av företagets framgångsrika armaturer; Tellus, Alefors, Arnäs och gjutjärnspollaren Max för att nämna några. Per har arbetat fullt ut på Westal sedan 1973 och har därmed en stor kunskap om alla delar av armaturfabriken. Pers kreativa arbete har skett i nära samarbete med Westals duktiga armaturmakare, som genom årtionden av erfarenhet, kan läsa in idéer och omvandla dem till produktionsvänliga och praktiska produkter. Under 2009 startade det externa samarbetet med White och kort därefter även med designstudion Form Us With Love.